Nestje-Beertje-en-Pyro

Pups

Interesse in een pup?

Helaas is het aanbod nihil en de vraag er groot. Heeft u interesse in een pup dan adviseren wij om contact op te nemen met een van de clubfokkers via de rasvereniging Staffordshire bull terriër club Nederland (sbtcn.nl).

Pups en gezondheid

Iedereen die een hond heeft, of van plan is eentje te gaan kopen, wil een gezonde hond. Wij doen er daarom alles aan om de pups en onze eigen honden een zo goed mogelijke gezondheidszorg te geven. Van dierenarts bezoek tot ontworming en van voeding tot beweging, alles draagt bij aan een goede gezondheid.

Bij al onze honden, en alle nestjes die we voortbrengen, staan bepaalde zaken voorop. Zo vinden de gezondheid en het karakter van de ouderhonden het belangrijkste. Naast de ‘normale’ gezondheidsonderzoeken die voor de Staffordshire bull terriër gebruikelijk zijn (‘HC’ en ‘L-2-HGA’) kijken we naar de algemene gezondheid van de honden. Hoe zit de hond in zijn of haar vel (letterlijk en figuurlijk) en hoe is zijn of haar gestel? De honden waarmee we nestjes hebben moeten voldoen aan de rasstandaard qua uiterlijk en karakter.

Karakter is nummer 1

Alle honden moeten te vertrouwen zijn en dus met kinderen (en volwassenen) om kunnen gaan. Ze moeten een stabiel karakter hebben. We proberen op die manier een lief en gezond nestje met puppy’s voort te brengen.

FCI stamboom

Puppy’s van Diva Staffords worden altijd voorzien van een FCI stamboom, uitgegeven door de Raad van Beheer op kynologisch gebied. Kortom; een echte, Nederlandse stamboom zoals je mag verwachten.

Stamboom van onze honden:

Ook na het verlaten van het nest

Voordat pups het nest verlaten zijn ze altijd netjes ontwormt volgens schema (2, 4, 6 en 8 weken), zijn ze in het bezit van een Europees dierenpaspoort waar een veterinaire controle en de benodigde entingen mee gepaard gaan. Daarnaast werken we met een koopovereenkomst die jou als (eventuele) koper een stuk zekerheid biedt. In deze koopovereenkomst ligt o.a. vast welke rechten je hebt ten aanzien van ons en eventuele (erfelijke) aandoeningen die onverhoopt boven mochten komen bij de pup. Op die manier geven we, ook op het moment dat pup bij zijn nieuwe baasje is, nog een stuk nazorg.

Foto's van onze pups

Rasstandaard Engelse Stafford

De Staffordshire bull terriër werd oorspronkelijk gefokt voor het stieren- en berengevecht. Staffords die zich in het gevecht bewezen hadden werden met elkaar gekruist en mettertijd ontstond zo de huidige Staffordshire bull terriër. Gedurende de jaren is het ras volledig overgaan in een gezelschapshond en is het stoere uiterlijk van de Staffordshire bull terriër het enige wat is overgebleven uit die oude tijd.

Hun karakter kan het best beschreven worden als evenwichtig, enthousiast, zorgzaam en kindvriendelijk. De Stafford wordt vaak omschreven als een grote hond buitenshuis en een kleine hond binnenshuis.

 De Staffordshire Bull Terrier is een kortharige hond, goed in balans met de goede proporties. Voor zijn grootte bezit hij grote kracht, hij is gespierd, snel en behendig.

 

Kenmerken

Van oudsher onbedwingbaar moedig en vasthoudend. Zeer intelligent en aanhankelijk, vooral met kinderen.

Temperament

Moedig, onbevreesd en volstrekt betrouwbaar.

Hoofd en schedel

Kort en diep met brede schedel, Zeer geprononceerde kaakspieren, duidelijke stop, kort muil en zwarte neus.

Ogen

Bij voorkeur donker, maar zij mogen in een zekere mate harmoniseren met de vachtkleur.

Oren

Rozenoren of halfstaande oren, niet te groot of te zwaar. Geheel hangende of staande oren zijn hoogst ongewenst.

Mond

Lippen zijn aangesloten, goed belijnd en volgen de kaaklijn. Krachtige kaken. Tanden stevig ontwikkeld in een volmaakt schaargebit, regelmatig en compleet, dat wil zeggen de snijtanden van de onderkaak moeten aansluiten tegen de snijtanden van de bovenkaak. De tanden zijn ten opzichte van de kaak loodrecht ingeplant.

Nek

Gespierd, eerder kort, zuiver afgelijnd en geleidelijk naar de schouder verbredend.

Voorhand

Benen zijn recht, goede beenstructuur, redelijk uit elkaar geplaatst; zij vertonen ter hoogte van de polsen geen enkele zwakte, terwijl de voeten toch wat naar buiten draaien. De schouders zijn correct geplaatst zonder losheid in de ellebogen.

Lichaam

Kort gekoppeld. Rechte ruglijn. Breed front. De diepe borst loopt af naar het borstbeen toe, de ribben zijn goed gewelfd. Het gespierde lichaam is duidelijk afgetekend.

Achterhand

Goed gespierd. De sprongen zijn laag geplaatst en de knieën goed gehoekt. Vanaf de achterzijde gezien staan de benen evenwijdig.

Voeten

Goede voetkussens. Sterk en middelmatig van grootte. Zwarte nagels bij éénkleurige honden.

Staart

Van middelmatige lengte, laag aangezet. Versmallend naar de punt en laag gedragen.

Gangwerk

Vrij, krachtig en behendig met economische beweging. De ledematen bewegen evenwijdig, zowel van voren als van achteren gezien.

Vacht

Glad, kort, goed aangesloten op de huid.

Kleur

Rood, reekleurig, wit, zwart of blauw of één van deze kleuren met wit. Iedere schakering van gestroomd met of zonder wit. Zwart met rode brand (black and tan) en leverkleurig (chocoladebruin) zijn hoogst ongewenst.

Afmetingen

Gewicht reuen van 12.7 t/m 17.3 kg. Teven van 10,9 – 15,4 kg. Gewenste schofthoogte 35,6 – 40,6 cm. De hoogten in verhouding tot de gewichten. Elke afwijking van voornoemde punten moet als fout worden beschouwd. De beoordeling moet geschieden in de juiste verhouding tot de ernst van de fout.

Noot

Mannelijke dieren moeten duidelijk twee, volledig ingedaalde testikels in het scrotum hebben.

Bron:Website van Staffordshire bull terrier club Nederland (de rasvereniging).